14 Şubat 2009 Cumartesi

Davet davet geziyorum :) Bugün yeni taşınan bir arkadaşıma "güle güle otur" ziyaretine gittik . Hazırladığı menü ve evsahipliği herzamanki gibi kusursuzdu ..

Menü şöyle ;

Z.yağlı enginar
Peynirli Kiş
Patatesli Gül böreği
Sigara Böreği
Kırmızı Fasulye Salatası
Çilek Soslu Çikolatalı cheesecake

davetmenuleri.blogspot.com

13 Şubat 2009 Cuma

Oturduğumuz apartmanda bundan bir yıl öncesine kadar ciddi bir komşuluk vardı fakat çoğu sevdiklerimiz başka yerlere taşındı ve görüşmelerimiz seyrekleşti. Biz de görüşmemize vesile olsun diye bir gün tertib ettik . Toplantılarımız akşam olacağı için de menü de üç çeşidi geçmeyeceğimize söz verdik . fakat bu akşam davetli olduğumuz Tevhide Hanım bu sözünde durmadı :) Kendisine selam eder , nazik ev sahibeliği için teşekkür ederim ..
Menüsü şöyle ,
Tavuklu börek ,


Bu böreği çok beğendim için tarifini paylaşmak istiyorum ,

3 adet yufka aralarına eritilmiş tereyağı dökülmek suretiyle fırında iyice kuruyana kadar pişriliyor , bu arada bütün tavuk haşlanıp didiliyor . Tavuğun suyu ile pişirilen yufkalar ıslatılıyor , ortadan ikiye kesilerek didilklediğimiz tavuğun içerisine ceviz , karabiber gibi baharatlarla harmanlanarak dökülüyor ( bence köri de çok yakışır ) Ve rulo şeklinde sarılıp buzdolabında bekletiliyor . Son olarak üzerine toz kırmızı biber serperek 180 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişiriliyor. Misafiriniz kalabalık değilse bile 6 yufkadan ( 4 rulo ) yapmanızı tavsiye ederim . Yumuşak yumuşak ne kadar yediğinizi fark edemiyorsunuz :)

Z.yağlı biber dolması,



Yeşil Mercimek Salatası ,


Muhallebili Ayva Tatlısı ( Gecenin Favorisi ),

Favori olduğu için bu tarifi de vereyim hemen ;

4 adet ayva rendelenip birbuçuk bardak şekerle pişiriliyor . Kare borcamın içine dökülüyor. Muhallebisi ;

1,5 bardak şeker

3 yemek kaşığı dolu un

3 adet yumurta sarısı

1 litre süt

1 paket vanilya

karıştırılarak pişiriliyor .

Ve ayvaların üzerine dökülüyor .

Yumurtaların beyazları içine 3 yemek kaşığı şeker dökülerek mikserle köpük köpük olana kadar çırpılıyor . Muhallebinin üzerine dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika pişiriliyor . Nefis bir tatlı çıkıyor ortaya ;)


Ve Portakallı Kek ( Bu tarifin içinde tuz varmış bu yüzden tadı çok hoşumuza gitmedi )

Son olarak makinasını yanından hiç ayırmayan arkadaşım Rumeysa' ya teşekkürü bir borç bilirim :)

# 3

Geçmiş zamandan bi yemek daveti.. Annemler,ablamlar,abim.. baya kalabalık bi yemekti. Ama aileyle birlikte olmaktan güzel birşey var mı?

* Lebeniye Çorbası
* Milföyde mantarlı tavuk
* Beykoz kebabı
* Pilav
* Semizotu salatası
* Zeytinyağlı kereviz
* Zeytinyağlı Lahana dolması
* Sakızlı güllaç
* Cafefernando kurabiyeleri

Lebeniye çorbası çok beğenilmişti. uğraşmalıydı biraz ama değdi. mantarlı tavuk ise patlıcan yemeyenler için gayet iyi bir yemek oldu. ben de çok sevmiştim. ve sakızlı güllaç mükemmel oldu. tavsiye ederim..

5 Şubat 2009 Perşembe

# 2



Geçenlerde hatice,mandalina,meyra,sabahnur,tesnim,kelebek ve melda'nın geldiklerinde hazırladığımız menuyu eklemek istedim. fotoğraf mandalinadan. teşekkürler...

* Peynirli börek (hatice'den)
* Kabaklı Tart
* Kıymalı Poğaça
* Ispanaklı salata
* Karnıbahar-havuç-brokoli haşlama
* Etimekli Salata
* Çikolatalı Cheesecake
* Muzlu rulo
* Kavala kurabiye

3 Şubat 2009 Salı

Madem böyle bir blog açtık arada tarif de verelim :)
Salatalar kuşkusuz menülerimizi tamamlayan unsurlardır , hepimizin bildiği klasik yoğurtlu kereviz salatasına bir-iki ek malzeme katarak alışılan tadı değiştirebilir , misafirlerinize " bunun içinde ne var " sorusunu sordurarak beğenilmenin sinyallerini alabilirsiniz ;)
Malzemeler ,
3 adet kereviz
3 adet ithal yeşil elma
limon suyu
dereotu
zeytinyağı
süzme yoğurt
Kerevizler soyun, elma ve kerevizi derin bir kaba rendeleyin . Kararmaması için hemen limon suyunu ekleyin . Yoğurt , zeytin yağı ve dereotunu da koyarak harmanlayın . Arzuya göre yoğurda az sarımsak ve ceviz ekleyebilirsiniz .
Not : Yemek dergilerinden birinde bu salataya ayva da koyulduğuna rastladım ama denemedim :)