3 adet yufka aralarına eritilmiş tereyağı dökülmek suretiyle fırında iyice kuruyana kadar pişriliyor , bu arada bütün tavuk haşlanıp didiliyor . Tavuğun suyu ile pişirilen yufkalar ıslatılıyor , ortadan ikiye kesilerek didilklediğimiz tavuğun içerisine ceviz , karabiber gibi baharatlarla harmanlanarak dökülüyor ( bence köri de çok yakışır ) Ve rulo şeklinde sarılıp buzdolabında bekletiliyor . Son olarak üzerine toz kırmızı biber serperek 180 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişiriliyor. Misafiriniz kalabalık değilse bile 6 yufkadan ( 4 rulo ) yapmanızı tavsiye ederim . Yumuşak yumuşak ne kadar yediğinizi fark edemiyorsunuz :)
Z.yağlı biber dolması,
Yeşil Mercimek Salatası ,
Muhallebili Ayva Tatlısı ( Gecenin Favorisi ),
Favori olduğu için bu tarifi de vereyim hemen ;
4 adet ayva rendelenip birbuçuk bardak şekerle pişiriliyor . Kare borcamın içine dökülüyor. Muhallebisi ;
1,5 bardak şeker
3 yemek kaşığı dolu un
3 adet yumurta sarısı
1 litre süt
1 paket vanilya
karıştırılarak pişiriliyor .
Ve ayvaların üzerine dökülüyor .
Yumurtaların beyazları içine 3 yemek kaşığı şeker dökülerek mikserle köpük köpük olana kadar çırpılıyor . Muhallebinin üzerine dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika pişiriliyor . Nefis bir tatlı çıkıyor ortaya ;)
Ve Portakallı Kek ( Bu tarifin içinde tuz varmış bu yüzden tadı çok hoşumuza gitmedi )
Son olarak makinasını yanından hiç ayırmayan arkadaşım Rumeysa' ya teşekkürü bir borç bilirim :)
Sütlü tatlıları ve ayvayı sevenlerin bu tarifi beğeneceğine eminim.
YanıtlaSilEllerine sağlık Tevhide Abla'nın ;)
Önümüzdeki ay sendeydik değil mi Hatice? İple çekiyorum :)
Rica ederim. Çekim çalışmalarındaki yardımların için ben teşekkür ederim. Ekip olmak güzel :)
Rumeysa
maşallah bu hızla devam :))
YanıtlaSilMerhaba, ben bu ayvalı muhallebinizi misafirlerim için yapmayı düşünüyorum, ancak önceden yapsam bir gece dolapta beklese, ertesi akşam servis için uygun olur mu?
YanıtlaSilbence olur : ) afiyet olsun ..
YanıtlaSil