3 Şubat 2009 Salı

Madem böyle bir blog açtık arada tarif de verelim :)
Salatalar kuşkusuz menülerimizi tamamlayan unsurlardır , hepimizin bildiği klasik yoğurtlu kereviz salatasına bir-iki ek malzeme katarak alışılan tadı değiştirebilir , misafirlerinize " bunun içinde ne var " sorusunu sordurarak beğenilmenin sinyallerini alabilirsiniz ;)
Malzemeler ,
3 adet kereviz
3 adet ithal yeşil elma
limon suyu
dereotu
zeytinyağı
süzme yoğurt
Kerevizler soyun, elma ve kerevizi derin bir kaba rendeleyin . Kararmaması için hemen limon suyunu ekleyin . Yoğurt , zeytin yağı ve dereotunu da koyarak harmanlayın . Arzuya göre yoğurda az sarımsak ve ceviz ekleyebilirsiniz .
Not : Yemek dergilerinden birinde bu salataya ayva da koyulduğuna rastladım ama denemedim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder